Kycklingsallad

Ingredienser
25 g pasta
150 g kycklingbröstfilé
1 tsk olja
1/2 röd paprika
50 g zuccini, grova skivor
2 st soltorkad tomat, strimlade
1 msk basilika, strimlad
2 msk strimlad purjolök
50 g keso
50 g ruccola
1 msk rostade pinjenötter
 
Tillagning
Stek eller grilla kycklingbrösten
Koka pastan.
Dela paprikan på hälften, ta bort fröhuset. Rosta i ugn med skinnsidan uppåt på 250 grader i 20 min. Låt svalna och skär i bitar
Stek eller grilla zucciniskivorna med lite olivolja, salt och peppar.
Blanda keson med paprikan, zuccinin, soltorkade tomater, basilikan, och purjolöken, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Skiva kycklingen, lägg på tallriken tillsammans med ruccolan, pastan och pinjenötterna servera kesosalladen till.

Inspiration

Roligt

Om ni vill få er ett gott skratt en fredagseftermiddag som denna så klicka på den här länken: http://www.autocorrectfail.org/

Fina blommor från jobbet

Kokostoscakaka

Här kommer ett recept till en underbar kaka:

Ingredienser
Kaka:
4 ägg
6 dl socker
8 msk kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
180 g smält avsvalnat smör

Glasyr:
1 påse (200g) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1 ½ dl grädde
75 g smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret. Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200° värme i 15 minuter.

Gör under tiden glasyren i en kastrull. Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 minuter. När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen.

När kakan svalnat, skär i fyrkanter.

Sponsrat inlägg: Telia HBO

Om det finns något som jag är nästintill besatt av så är det vampyrer. Inte på riktigt då, men både serier och filmer med vampyrer har blivit en riktig hit! En av de bästa serierna jag har sett är True Blood. Serien handlar om en helt vanlig tjej som heter Sookie som blir kär i en vampyr, Bill. I serien är det inget konstigt att vara vampyr, utan alla vet om att det finns vampyrer och de säljer till och med den såkallade drycken "true blood" på barer och i affärer, som är en typ av syntetiskt blodalternativ. Jag vill inte avslöja för mycket men det är en väldigt spännande serie där allt går från att vara ganska normalt till helt onormalt. Och så måste jag ju tillägga att snygga Alexander Skarsgård är med och spelar en Svensk vampyr. Jag började kolla på True Blood innan det kom till Sverige men nu kan man se det genom Telia digital-tv. Jag läste till och med att man kan skaffa HBO (den kanalen där serien visas) GRATIS i sex månader via Telia digital-tv. Hur bra är inte det?! Läs mer och beställ HBO!
 

TV-serier

Ok, jag älskar bara att det börjar så många bra Tv-serier nu i januari!! Mina favvisar är: Svenska Hollywoodruar, Sveriges Mästerkock, Top Model Sverige, Project Runway...jag har säkert glömt någon men det spelar ingen roll, jag ser typ på TV hela tiden...haha!

Underbara barn

Längtar till sommar...

Årets första löprunda

Idag tänkte jag gå ut och springa. Första löprundan för i år, och jag ska även inviga mina nya skor som jag köpte i höstas...Men jag måste verkligen sätta igång nu om jag ska orka springa Göteborgsvarvet på under 2 timmar, vilket är mitt mål i år!

Fredag

 
 
 
 
 

 

Tråkiga januari

Januari och februari är tråkiga månader. Mörkt och grått...och nu på söndag ska all mysig julbelysning bort. Det känns lite tråkigt faktiskt. Men i början av mars ska vi åka till Österrike för att åka skidor! :)
 

Bellbox

Jag tycker ofta att det är jobbigt att jag tvättar håret ena dagen och sen nästa dag är det smutsigt igen. Jag kan till och med tvätta håret på morgonen och sen är det fett på kvällen. Det är ju inte bra att tvätta håret för ofta men om jag inte ska behöva skämmas ihjäl så måste jag tvätta håret varje dag.....OM jag inte använder torrschampoo! Jag upptäckte det ganska nyligen, innan det hade jag mjöl i håret ibland! Jag har hittat en sida (www.bellbox.se) där de säljer alla möjliga sorters hårprodukter, där ibland flera olika märken med torrschampoo. Det finns ett märke som jag har fastnat extra mycket för som heter Vision Spray and Clean. Den är väldigt prisvärd och räcker mycket längre än de man köper på vanliga affärer. Jag brukar spraya lite i rätterna om jag märker att håret börjar se lite fett ut, så der det genast fräschare ut. Måste absolut prövas om ni inte redan har gjort det! Klicka på länken för att komma till sidan: Torrschampoo 

GOTT NYTT ÅR 2013

RSS 2.0