Godaste middagen

Jag var och hälsade på min syster i helgen och vi lagade världens godaste tre-rätters middag.
 
Till förrätt gjorde vi kantarellsmörgås med creme fraiche och kaviar
 
Till varmrätt blev det oxfile med potatisgratäng, sparris och tomat med berneisesås och rödvinssky
 
Till efterrätt gjorde vi låtsascheesecake med bär

Cafebar.se

Efter att jag haft sönder våran kaffemaskin köpte vi i panik en ny på Netto för 100 kr....big mistake I tell you! Kaffet smakar verkligen skit, typ kemikalier. Det har till och med gått så långt att jag inte ens dricker kaffe hemma längre utan köper på väg till jobbet (vilket blir väldigt dyrt i längden). Jag skulle gärna vilja ha en riktigt fin kaffemaskin som gör riktigt gott kaffe. Jag tycker att det är något värt att investera i! Jag klickade in på Cafebar.se och hittade några otroligt fina kaffemaskiner som jag gäääärna hade velat ha! Kolla in den här till exempel: café bar enjoy 
 
 
Tänk att få färskmalet kaffe varje morgon! LYX! Nu kanske jag bara drömmer, men tänk om man hade en sån underbar kaffemaskin, då skulle man aldrig behöva köpa kaffe på något café eller liknande (som jag tycker alltid kostar alldeles för mycket och som på flera ställen smakar ljummen mjölk) Vi får väl se, när jag har tagit examen och får jobb kanske jag har råd att köpa något sånt här lyxigt! Eller så ska jag vara extra snäll mot min sambo som faktiskt har jobb och fast inkomst! ;)
 

Kamomill

Kamomill är en av våra allra äldsta läkeväxter och en av de mest använda i Europa. Det är den prästkrageliknande blomman som används och kamomill växer vild i Sverige ofta på åkrar och vägkanter. Den kan lätt förväxlas med baldersbrå, ett vanligt ogräs, men kamomill har en karaktäristisk aromatisk doft som baldersbrå saknar.

Kamomill innehåller flera medicinskt verkande ämnen och eteriska oljor där bland annat chamazulen som innehåller ett blått färgämne ingår.
Kamomill kan användas både utvärtes och invärtes och har följande egenskaper:

Inflammationshämmande
Bakteriedödande
Kramplösande verkan på glatt muskulatur (mage, tarm, livmoder)
Lätt lugnande och rogivande verkan
Svettdrivande

De torkade eller färska blommorna används till te (1 tsk torkad ört till en stor kopp te) eller så gör man ett kraftigare avkok på dem för utvärtes användning.

Teet är bra vid irritation i mage och tarm och magkatarr samt vid koliksmärtor. Vid mensvärk kan man också dricka ett par koppar te för att lindra krampen.

Vid ögoninflammation kan du badda ögonen med kamomillte.

Har du svårt att slappna av på kvällen kan du dricka kamomillte. Den kan också lindra vid spänningshuvudvärk och lindrig migrän.

Kamomillte kan drickas vid förkylning och verkar kunna både förebygga och lindra förkylningssymtom. Man kan även andas in (något avsvalnad) ånga från ett starkare kamomillte i en kastrull. Detta kan lindra vid hosta och bihåleproblem. Täck huvudet med en handduk och luta dig över kastrullen.

Utvärtes är kamomill bra vid eksem, hudirritationer och sår.

Den eteriska oljan av kamomill kan användas i aromalampa för att slappna av och lättare kunna somna. Vid hudproblem kan man göra en salva där den eteriska oljan ingår.

Kamomill minskar kapha- och pittaöverskott. Vatapersoner kan också använda den då den har en lugnande och kramplösande effekt vilket är bra för vata, men vid överdrivet intag kan kamomill öka vata.

Är man allergisk mot korgblommiga växter ska man inte använda kamomill.

Sötaste

HW

Vad har hänt med Hanna Widerstedt?????

Dagens roliga

Rosa bandet


Ni har väl inte glömt att oktober är en rosa månad! Stöd rosa bandet, det tänker jag göra!

Friends

Sitter och kollar på Friends på femman. Finns det något bättre TV-program? Jag skulle kunna sitta och se på varje avsnitt hur många gånger som helst!

RSS 2.0