Tryckkokare

I julklapp fick jag bla en tryckkokare. Roligt eftersom jag tycker så mycket om att laga mat! Ikväll tänkte jag laga mat i den för första gången, vi får se hur det blir!
 

Julafton

Julbak

Här kommer lite bilder på mitt julgodis som jag bakat. Lakritskola, chokladkola, kokosknäck och dadlar med mandelmassa doppade i choklad. Recept hittar ni lätt genom att googla på det ni vill göra.
 
 
 
 
 

Dan före dan före dopparedan

Nu är det bara två dagar kvar till julafton - den mysigaste dagen på hela året! Jag blev så glad när jag vaknade i morse och såg att det snöar! Jag vill ju ha en vit jul! Jag har köpt klart alla mina julklappar, och bakat tre olika sortera julgodis, nu är det bara att skriva rim kvar. Det är så svårt att hitta på bra rim tycker jag. Brukar ni skriva rim på era klappar?
 

Sponsrad video - Nya Windows 8

Har ni sett nya Windows 8? Det är så coolt! Det är helt annorlunda jämfört med hur Windows har sett ut förut. Det känns lite mer som en smartphone, med appar och så. Allt i Windows handlar om dig, ner till minsta detalj. Som skärmen som visas när din dator är låst – du kan själv välja vilken bild som visas. Du ser snabbmeddelanden på låsskärmen utan att behöva logga in eller öppna något program. Min pojkvän är helt besatt av nya Windows 8 och har tjatat om det sedan innan det ens hade kommit ut. Det kan nog vara lite svårt att lära sig allt det nya men jag tror att när man väl fattar så är det mycket lättare och mer användbart än det har varit tidigare. Kolla på videon jag har lagt upp nedan för att se vad jag menar!!
 
 

Knäck

Igår gjorde jag knäck och lakritskola! GOTT! Detta knäckrecept använde jag:
 

Ingredienser

75 st

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 dl skållad hackad mandel
2 msk ströbröd
2 msk smör

Gör så här

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 122°, ca 15-30 minuter. Tillsätt mandel, ströbröd och smör.
Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.

Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Knäckkulan ska vara fast till hård.

Hallå hallå

Jag har en fråga? Finns det något bättre än att komma ham till en lägenhet som doftar hyacint?
 

Jul

Det är helt sjukt hur fort tiden går! Snart är det ju jul igen, det känns som det precis var det. Jag var i stan igår och köpte nästan alla mina julklappar. Det känns skönt att få det gjort innan den värsta julruschen börjar (även fast det var sjukt mycket folk i stan).
 
Jag tycker att julen är den mysigaste tiden på hela året. Imorgon jag jag på Lisebergs Julmarknad, det ska bli så trevligt. Även om man inte ska köpa något så är det bara kul att gå omkring där (bland alla miljontals lampor).
 
 
 
 
 

Tema

Vad tycker ni om mitt nya tema? Tänkte att det var på tiden att ändra..

Vinter

Det är så vackert med vinter tycker jag! Idag har det varit riktigt kallt i Göteborg, men soligt. Förut har jag alltid klagat när vinterna har kommit men i år tycker jag att det är helt underbart. Även om det är -15 grader ute så tycker jag att det är skönt! ni vet ju vad man brukar säga, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder! ;)
 
RSS 2.0